Fransız Senatosu’ndan Tepki Çeken 'Dağlık Karabağ' Kararı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından devreye giren Fransa'nın 'Dağlık Karabağ' kararı büyük tepki topladı.

26.11.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-16:54) Fransız Senatosu’ndan Tepki Çeken 'Dağlık Karabağ' Kararı

Azerbaycan halkının çoğunlukta olduğu Dağlık Karabağ’a büyük acılar çeken Ermenistan, Azerbaycan tarafından yenilgiye uğratıldı ve bölgeden resmen çıktığını açıkladı.

Durum böyle olunca devreye giren Ermeni lobisi Fransa'yı arkasına aldı. Bunun sonucu olarak Fransa Senatosu, Ermeni lobisinin de etkisiyle bugün tavsiye niteliğindeki karar taslağını oyladı.

Buna göre Fransız Senatosu 1’e karşı 305 ''evet'' oyu ile ''Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin'' tanınmasını öngören teklifi oanydan geçirirken, karasız kalan senatörler sayısının 30 olduğu aktarıldı.

Azerbaycan'a bağlı Dağlık Karabağ'a yönelik alınan bu karar Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden tepkiyle karşılandı.

Fransız Senatosu ''Fransa hükümetini Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımaya ve anlaşmazlığın müzakere edilmiş ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla mümkün olan her şeyi yapmaya davet ediyor, böylece 1994 yılında tanımlanan sınırların yeniden tesis edilmesini istiyoruz'' ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal