Fransız Polisinden Eylemcilere Sert Karşılık

Fransa'da eylemciler, polislerin görüntülerini yayınlayan kişilere hapis ve para cezası bekleyen tasarıya tepki verdi. Emniyet güçleriyle eylemciler arasında gerilim tırmandı.

29.11.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-11:19)

Fransa'da güvenlik yasa tasarısı ile emniyet güçlerinin şiddetine tepkiler her geçen gün giderek büyüyor.

Paris'teki Republique Meydanı'nda bir araya gelen binlerce gösterici, Nation Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

'MACRON İSTİFA'

Polislerin görüntülerinin yayınlanmasına yasak getiren güvenlik yasa tasarısı ile emniyet güçlerinin şiddeti karşıtı pankartlar taşıyan eylemciler, "(Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron istifa" sloganları yükseldi.

Gösteride polis ve eylemciler arasında tansiyon yükseldi. Emniyet güçleri, gösterilere biber gazı ile copla müdahale etti. Eylemciler, pek çok çöp bidonu ile araç ile bir kafeyi yaktı

46 BİN KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan verilerine göre başkentteki gösteriye 46 bin şahıs yer aldı.. Paris Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Paris'teki gösteride dokuz şahıs gözaltına alındı.

Lyon'da yapılan gösteride de emniyet güçleri göstericilere karşı biber gazı ile müdahale etti. Gösteride, pek çok eylemci ile bir polis yaralandı.

"POLİS ŞİDDETİNE İSYAN !''

Mathilde adlı avukat, Fransa benzeri ülkede bunun gibi bir kanun tasarının oluşturulmasını hayretle karşıladığını söyledi.

Paris'te çadırlarda barınmanın göçmenlerin ve Afrika kökenli gencin emniyet güçlerinin şiddetine maruz kalmasına tepki veren Mathilde, "Tüm bunlara ve polis şiddetine isyan etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

''POLİSİN HALKA DAHA KOLAY BASKINI...''

Eylemcilerden Raphael Henry de özgürlüklerin korunması gerektiğini dile getirdi.

"Devletin sosyal hareketlere baskı uygulamak için, polisin halka daha kolay şekilde baskı yapmasını sağlayan yasanın geçirmesini istemiyoruz. Macron yönetimi sosyal hareketlere baskı uygulayarak kapitalist sınıfı korumaya çalışıyor." diye konuşan Henry, Emmanuel Macron'un bu tasarıyla emniyet güçlerinin şiddetinin görünür olmasını önlemek istediğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal