Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Fransa'dan ABD'ye Sert Yanıt: İttifak Çatırdıyor

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire ABD’nin İran kararının ardından Trump’ı sert bir dille eleştirdi. Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire ABD tebaası olamayacaklarını ifade etti.

12.05.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-12:11) Fransa'dan ABD'ye Sert Yanıt: İttifak Çatırdıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesi ve yine İran’a karşı yeni ekonomik ambargo uygulaması amacıyla girişimlere başlayacağını duyurmasının ardından Avrupa’dan gelen eleştiriler giderek sertleşiyor.

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, “Amerika Birleşik Devletleri’nin kararlarına itaat eden, pantolonunun paçasına yapışan tebaa mı olmak istiyoruz” şeklinde açıklama yaparak ABD’yi kınadı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın 12 yıl boyunca uzun uğraşlar sonunda imzalanan İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı özellikle Fransa hükümeti tarafında hoş karşılanmadı.

Le Maire yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Amerika dünyanın ekonomi polisi gibi bir rolü oynamasını kabul etmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Le Maire, “Amerika Birleşik Devletleri’nin kararlarına itaat eden, pantolonunun paçasına yapışan bir kitle mi olmak istiyoruz yoksa ekonomik çıkarlarımızı devam mı ettirmek istiyoruz. Avrupa ve Fransa olarak, İran ile ticareti sürdüreceğiz mi demek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Frsansız bakan ayrıca Alman mevkidaşı ile bir araya geldiği bir toplantı yaptı. Bu toplantı sonrasında ortak hareket edecekleri konular üzerine konuştuklarını açıkladılar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;