Fransa'daki Sarı Yelekliler Eylemleri Irak'ın Basra Kentine de Sıçradı

Fransa'da devam eden "Sarı Yelekliler" eylemleri Irak'ın Basra kentine de sıçradı. Sarı yelek giyen göstericiler Basra Valisi Esad İdani'nin konvoyunu kesmeye çalıştı.

05.12.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-14:59)

Fransa'daki 'sarı yelekliler' eylemleri, Irak'ın Basra şehrine de sıçradı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sarı yelek giyen bir grup eylemcinin, dün Basra Valisi Esad İdani'nin konvoyunu valilik binası civarından geçtiği esnada kesmeye çalıştığı fark ediliyor.

VALİ, GÖSTERİCİLERE SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Vali İdani'nin de otomobilinden inerek göstericilere saldırmaya çabaladığı görüntülerin sosyal medyada yayılması ardından ülkede bazı çevreler bu duruma tepki gösterdi. Güvenlik ekiplerinin müdahale ettiği olaylar esnasında bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

OTELİ BASMIŞLARDI

Söz hususu eylemciler, pazartesi akşamı da Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Basim Rubayi'nin basın açıklaması gerçekleştirdiği oteli basmıştı. Bunun ardından Maliye Bakanı Hüseyin şehri terk ederek Bağdat'a gitmişti.

PETROL YÜZDE 80'İ ORADA AMA...

Irak petrolünün yaklaşık yüzde 80'inin çıktığı Basra, geçen temmuz ayında elektrik kesintisi, işsizlik ve su problemi gibi temel gereksinimlerin yoksunluğu sebebi ile kitlesel gösterilere sahne olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal