Fransa'daki 'Sarı Yelekli' Protestolarında Şaşırtan 'Gezi' Benzerliği

Ülkemizde Gez olaylarında sembol olmuş bazı olaylar, Fransa'da da görülüyor. Aynı senaryolar kopyalanarak Fransa'daki sarı yeleklilerin eylemlerinde de uygulanıyor.

09.12.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 09.12.2018-13:14)

Fransa'da geçtiğimiz günlerde başlayan sarı yeleklilern eylemlerinde yüzlerce kişi yaralandı, bir çok bina yandı kullanılamaz hale geldi. Eylemlerin protestoların Fransa'ya blançosu da ayrıca çok ağır oldu.Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız 'Gezi' olaylarında yaşanan senaryoların benzerinin Fransa'da da görmek mümkün. 

Ülkemizde bir dönem Gezi olaylarında gördüğümüz 'Duran Adam' sembolünün aynısını Fransa'da, yakın mesafeden yüzüne gaz sıkılan kırmızılı kadın embolünü de Belçika'da gördük. Bu semboller kopyalanarak dünyanın farklı yerlerindeki eylemlerde uygulanıyor. 

Öte yandan Fransa'daki sarı yeleklilerde bir vatandaşın piyano çalması Gezi Parkı'nı hatırlattı. Gezi Direnişi'nde Taksim Meydanı'nda Alman müzisyen Davide Martello bir piyano çalmıştı. Piyanist Davide Martello, Gezi Direnişi eylemlerine destek vermiş, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı ile inşaat alanına piyanosunu kurarak göstericilere konser vermişti. Martello, Alman besteci Beethoven'in eserini ve bazı klasik müzikleri seslendirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal