Fransa'da Üniversiteyi İşgal Eden Öğrencilere Operasyon

Fransa'da polis, eğitim reformunu protesto eden öğrencilerin işgal ettiği Nancy ve Metz üniversitelerinde operasyon düzenledi.

25.04.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:06) Fransa'da Üniversiteyi İşgal Eden Öğrencilere Operasyon

Fransa'da güvenlik güçleri, eğitim reformuna karşı gösteri düzenleyen öğrencilerin işgal ettiği Nancy ve Metz üniversitelerine operasyon düzenlendi.

Yerel Le Republicain Lorraine gazetesinde yer alan haberde göre, eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

Haberde, yaklaşık 1 aydır üniversite öğrencileri tarafından işgal edilen Nancy Üniversitesine bağlı Edebiyat ve Beşeri Bilimler Fakültesi ile Metz Üniversitesinin Saulcy Kampüsünün polis operasyonuyla boşaltıldığı yer aldı.

Nancy'deki tahliye operasyonuna 50 güvenlik görevlisinin katıldığı ve iki kişinin gözaltına alındığı belirtilen haberde, kampüsün 2. bir emre kadar kapatılması kararının verildiği aktarıldı.

Üniversite yönetimlerinin, mayıs ayının ilk haftası başlayacak sınav dönemi hazırlıkları çerçevesinde tahliye operasyonunun yapılması isteğinde bulunduğu kaydedildi.

Fransa'da eğitim reformu ve üniversiteye giriş koşullarını değiştiren düzenlemeleri içeren tasarı şubat ayında Ulusal Meclis'ten geçmiş, bu tasarıya kabul etmeyen öğrenciler buna tepki göstererek 50'den fazla üniversite veya fakültede işgal eylemleri başlatmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal