Fransa'da Suriye'de ABD'den Boşalan Yerleri Dolduracağını Açıkladı

ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasını ardından bir açıklama da Fransa'dan geldi. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, "Suriye'de olan askeri gücümüz korunacak. ABD, DEAŞ'ı mağlup edemedi. Fransa, Suriye'de boşalan yerlere yerleşecek" dedi.

20.12.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-11:58) Fransa'da Suriye'de ABD'den Boşalan Yerleri Dolduracağını Açıkladı

ABD'nin Suriye'den çıkacağını duyurmasının sonrasında Fransa'dan bir açıklama yapıldı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Suriye'de olan askeri gücümüz korunacak. ABD, DEAŞ'ı mağlup edemedi. Fransa, Suriye'de boşalan yerlere yerleşecek" dedi.

ABD: SURİYE'DEN ÇEKİLİYORUZ

Beyaz Saray Suriye'den çekilmeyle alakalı gerçekleştirdiği açıklamada, "Suriye'de DEAŞ'a karşı elde edilen zaferler global koalisyonun ve harekatın bittiğine işaret etmiyor. DEAŞ'la savaşta yeni bir aşamaya geçildi. ABD askerlerinin Suriye'den geri dönüşü başladı. Çekilme takvimi 60-100 gün içinde sona erecek" dedi.

TRUMP: DEAŞ'I YENİLGİYE UĞRATTIK

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yayımladığı açıklamada, "Suriye'de DEAŞ'ı yendik, Trump başkanlığı esnasında orada olmak için tek sebebim buydu." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal