Fransa'da Skandal Yasa Teklifi Kabul Edildi

Fransa Parlamentosu, 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki işgal edilen toprakları ile ilgili skandal tasarıyı kabul etti.

25.11.2020-23:49 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-06:56) Fransa'da Skandal Yasa Teklifi Kabul Edildi

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın işgal edilen topraklarında kurulan sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması önerisini parlamentoya getiren Fransızlar, bugün gerçekleşen oylama sonucunda söz konusu teklifi 305 oyla kabul etti.
Sağcı ve muhafazakarların çoğunlukta olduğu Fransa Parlamentosu yasa tasarısını 1'e karşı 305 evet oyu ile kabul etti. 30 milletvekili ise oylamada çekimser kalmayı tercih etti.

'TASARININ İÇERİĞİ'

Parlamento, 'Fransa hükümetini Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanımaya' ve 'anlaşmazlığın müzakere edilmiş ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla mümkün olan her şeyi yapmaya davet ediyor, böylece 1994 yılında tanımlanan sınırların yeniden tesis edilmesini istiyoruz" diyerek bu müzakerelerin Minsk Grubu tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.
Metinde ayrıca Fransız hükümeti, "Dağlık Karabağ’da işlenen savaş suçlarına ilişkin uluslararası bir soruşturma yürütülmesini talep etmeye" davet edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal