Fransa'da Şiddetli Gösteriler! Macron Polislere Teşekkür Etti

Fransa'da halk şiddetli eylemlerine devam ederken, Cumhurbaşkanı Macron ise polislere teşekkür etti.

26.11.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-12:14) Fransa'da Şiddetli Gösteriler! Macron Polislere Teşekkür Etti

Fransa'da, geçen hafta cumartesiden bu güne hükümetin akaryakıta ilave vergi koymasını protesto eden 'sarı yelekliler', dün başta başkent Paris olmak üzere birçok şehirde protestolar yaptı.

Polis, cadde etrafında hasara sebep olan ve birçok yeri ateşe veren göstericilere göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve cop kullanarak müdahale etti.

Eylemciler, polis müdahalesini önlemek için bariyer kurdu ve cadde üstündeki taşları söktü.

POLİS GÖSTERİCİLERİ COPLA DÖVDÜ

Polisin sert müdahaleler yaptığı gösterilerde, gözaltına alınan onlarca protestocu var. Göstericiler, polis copuyla dövüldü, yerlerde sürüklendi.

MACRON'DAN POLİSLERE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada, güvenlik ekiplerini cesaretlerinden sebeple teşekkür ederken, polislere karşı şiddet uygulayanların utanç duymaları lazım olduğunu, cumhuriyette şiddetin yeri olmadığını ifade etti.

Öte taraftan, Eyfel Kulesi’nin kapıları eylemler sebebi ile ziyaretçilere kapatıldı.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR ZAMLANMIŞTI?

Fransa’da akaryakıt ücretleri gerçekleştirilen son zamlarla beraber 2000’lerin başından beri en yüksek fiyata çıktı.

Son 12 ay içinde dizel akaryakıta yüzde 23 zam gerçekleştirilirken bir litre dizel yaklaşık 1.5 euro (yaklaşık 9 TL) oldu.

Macron hükumetinin doğaya verilen zararı düşürmek için hidrokarbon vergisi oluşturması, çevrecilerin takdirini toplarken, otomobil sahiplerinin tepkisini toplamıştı. Hidrokarbon vergisi dizelde litre başına 7,6 euro sent ve benzinde 3,9 euro sent yükselmişti.

Fransa’da 'Sarı yelekliler'in sokağa çıkmasına neden olan yeni zam dalgası ise 1 Ocak 2019’da yürürlüğe alınacak. Bu yeni zamlarda dizelin ücreti 6,5 euro sent artacak ve petrol 2,9 euro sent artacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal