Fransa'da Sarı Yelekliler'in Büyük Eylemi Hayatı Durdurdu

Fransa'da Sarı Yelekliler'in bugün yapacağını açıkladığı büyük eylem öncesinde ülkede hayat adeta durma noktasına geldi. Ülkede kepenkler kapalı ve herkes tedirgin. Yetkililer bugün tam 89 bin polisin görev yapacağını açıkladı.

08.12.2018-09:31 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-11:23)

Fransa'da sarı yeleklilerin bugün ülke çapında yapacağı eylemler için yoğun emniyet tedbirleri alınırken, olası şiddet olaylarına karşı başkent Paris'te mağazalar kepenk indirecek, müzeler kapalı olacak ve ünlü Eyfel Kulesi ziyarete kapatılacak.

89 BİN POLİS HAZIR OLACAK

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "sarı yeleklilerin" ülke çapında bugün yapacakları eylemlerde 89 bin polisin vazife yapacağını söyledi.

Fransa hükümeti ve emniyetinin aldığı tedbirler adeta sıkıyönetim dönemlerini hatırlatıyor.

Yalnızca Paris'te 8 bin polisin vazife yapacağını açıklayan Philippe ayrıca başkente bir düzine zırhlı aracın da konuşlandırılacağını açıkladı.

İstifa çağrılarını kabul etmeyen Philippe, "Eylem için değil yok etmek için gelen insanlarla karşı karşıyayız." dedi.

KEPENKLER AÇILMAYACAK

Paris'e zırhlı araçların yerleştirilmesi, 2005'te yaklaşık üç hafta devam eden protesto olaylarının sonrasında bir ilk olacak. Kepenkler kapalı kalacak.

Fransız görevliler, geçen hafta yapılan eylemlerde dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrar olmasından ciddi kaygı duyuyor.

Bu sebeple Fransız polisi, Champ-Elysees Caddesi'ndeki mağaza ve restoranlara not yazarak "sarı yeleklilerin" cumartesi günü yapacağı eylemler esnasında olası şiddet olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Uyarı notunda, bu iş yerlerinden kapı ve pencerelerini kapalı bırakmaları, dışarıda sandalye ve masa bırakmamaları talep edildi.
Polis ayrıca Paris'teki inşaat firmalarından cadde üstünde inşaat malzemeleri bırakmamalarını istedi.

MÜZE KAPALI MAÇ İPTAL

Eylemler, Paris'in kültür yaşamını da etkilerken Champ-Elysees Caddesi civarındaki müzeler cumartesi günü açık olmayacaklarını açıkladı.

Benzer bir biçimde Paris'in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programların da iptal edildiği duyuruldu.

Fransa 1. Futbol Liginde Paris Saint-Germain (PSG) ile Montpellier arasında başkentte yapılması düşünülen maçın da ertelendiği bildirildi.

Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi de eylemler sebebiyle ziyarete kapalı kalacak. Kule yönetimi, önceden alınan biletlerin ücretlerinin iade edileceğini söyledi.

METROLAR İPTAL

Eylemler sebebi ile çok sayıda metro hattı da ulaşıma kapalı kalacak. Bununla birlikte gösterinin yapılacağı Champ-Elysees Caddesi'nin etrafındaki birçok yol ve cadde trafiğe kapalı olacka.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal