Fransa'da Sarı Yelekliler'in Büyük Eylemi Başladı! 317 Kişi Gözaltına Alındı

Fransa'da Sarı Yelekliler'in önceden duyurduğu büyük eylem başladı. Eylemde şimdiye kadar 317 kişi gözaltına alındı.

08.12.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-13:01) Fransa'da Sarı Yelekliler'in Büyük Eylemi Başladı! 317 Kişi Gözaltına Alındı

Sarı Yelekliler, başta Paris olmak üzere ülke çapında akaryakıt zamlarını ve kötüye giden ekonomik şartları protesto ediyor. Sarı Yelekliler'in yaptığı gösterilerde 317 eylemcinin gözaltına alındığı bildirildi.

BİNLERCE POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Geçen haftaki şiddet olayların tekrar etmemesi için yoğun güvenlik tedbirleri alınırken ülke çapında 89 bin polis vazifelendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.

POLİS, ÜST ARAMASI YAPIYOR

Bu arada, protestocular, Paris'in sembolleri içinde olan Champs- Elysees (Şanzelize) Caddesi'ne gelmeye başladı. Polis, eylemcilerin üst aramasını gerçekleştirdikten sonra caddeye girmesine izin verirken, polis ile protestocular arasında zaman zaman gergin anlar meydana geldi. Eylemlerden önce gözaltına alınan 317 kişinin üst aramasında çekiç ve taş bulunduğu belirtildi.

PARİS'TE HAYAT TAMAMEN DURDU

Fransız görevliler, geçen hafta yapılan eylemlerde dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrar etmemesi için endişe duyuyor.

Bu sebeple Champs-Elysees Caddesi'nde mağaza ve restoranlar kepenkleri kapattı. Eylemler Paris'in kültür yaşamını da etkilerken, Champs-Elysees civarındaki müzeler kapalı. Benzer biçimde Paris'in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal