Fransa'da On Binlerce Kişi Sokağa Döküldü

Fransa'da geçtiğimiz hafta senatoya sunulan 'Güvenlik Yasa Tasarısı' ülkede şiddetle protesto edilirken, polisin göstericilere sert müdahalesi halkın protestolarını arttırmasına yol açıyor.

28.11.2020-22:41 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-07:25)

Fransa'da siyaset analistler Emmanuel Macron hükümetinin yasa tasarısını geri çekmezse 'Ülkenin iç savaşın eşiğine gelebileceğini' söyledikleri bildirildi.
Başta başkent Paris olmak üzere ülke genelinde protestolar devam ediyor.

'SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AÇIKLAMA YAPTI'

Sivil toplum kuruluşları ortak yaptıkları basın açıklaması ile söz konusu tasarının basın özgürlüğünü kısıtlayacağını ve polis şiddetinin cezasız kalacağını savunuyor. Düzenlemenin örtülü bir sansür anlamına geldiğini belirtiyorlar.

'GÖSTERİCİLER SOKAKTA ATEŞ YAKIYOR, YAĞMALAR BAŞLADI'

Başkent Paris'teki gösterilerin polisin sert müdahalesi yüzünden sert protestolar dönüştüğü bildirilirken gelen görüntülerde göstericilerin sokaklarda ateşler yaktığını, çevredeki araçlara ve mağazalara zarar verdiği öğrenildi.

Polis, yağma ve şiddet olaylarını sert bir şekilde bastırmak için protestoculara basınçlı su ve biber gazı ile karşılık verdi.

'MERKEZ BİNASI ATEŞE VERİLDİ'

Küresel Güvenlik yasa tasarısındaki 24. madde, bir polis memurunun veya bir jandarmanın "yüz görüntüsü veya diğer kimlik unsurlarının" yayılması durumunda 1 yıl hapis cezası ve 45 bin Euro para cezasına çarptırılmasını içeriyor.

Öte yandan gösteriler akşam saatlerinde de sürdü. Göstericiler Merkez Bankası binasını ateşe verdi.

'HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI'

Göstericilerin çoğunluğunu medya çalışanları, gazeteciler, sendikalar, sol gruplar ve sivil toplum örgütleri oluştururken birçok kişinin
ellerinde geçtiğimiz günlere Mecliste yapılan oylamada yasa tasarısına “evet” oyu veren milletvekillerinin fotoğraflarını taşıdığı, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’e ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a istifa çağrısında bulunduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal