Fransa'da Macron Karşıtı Öğrencilerin Protestosu Sürüyor

Paris'teki lise öğrencileri bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eğitim politikalarını protesto etmek için Salı günü sokaklara çıktılar.

19.12.2018-10:10 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-10:08) Fransa'da Macron Karşıtı Öğrencilerin Protestosu Sürüyor

Paris'teki lise öğrencileri bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eğitim politikalarını protesto etmek için Salı günü sokaklara çıktılar. Öğrenci sendikaları tarafından düzenlenen yüzlerce öğrenci Descartes Caddesi'nde toplandı ve Macron karşıtı sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü.

Lise öğrencileri, ülke çapında çeşitli şehirlerde yaklaşık iki hafta boyunca protesto gösterileri düzenliyorlar. Geçen haftaki "Kara Salı" protestoları sırasında, Fransa'da yaklaşık 450 lisenin eğitime ara verdi. Ülke çapında gösteriler sırasında 700'den fazla öğrenci tutuklandı.

17 Kasım'dan beri Fransa, orta sınıftaki ekonomik sıkışıklığı protesto eden binlerce insanın gerçekleştirdiği protestolarla karşı karşıya.
Sarı Yelekliler adı verilen göstericiler, Paris de dahil olmak üzere büyük Fransız şehirlerinde bir araya geliyorlar. Son zamanlardaki anketlere göre, Fransız halkının yüzde 84'ü (çoğunlukla orta gelir grubundan) protestoları destekliyor. Sarı Yelek protestoları Fransa'dan sonra ancak ve Hollanda dahil olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine yayıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal