Fransa'da Kirli Çamaşırlar Ortaya Döküldü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un eşi Brigitte Macron’un ‘first lady’ler için düzenlediği davete François Hollande’ın mevcut sevgilisi Gayet yerine eski aşkı Trierweiler’ı davet etmesi olay çıkardı.

18.02.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-13:44) Fransa'da Kirli Çamaşırlar Ortaya Döküldü

Fransa basını Macron-Hollande ve Sarkozy’ler arasında dönen 'aşk kavgasını' ön plana atan haberler yayınladı.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’un Elysée Sarayı’nda geçen yıl ‘first lady’ler için düzenlediği yemek ‘kavga’ çıkardı.

Paris Match dergisinin haberine göre Brigitte Macron, bir önceki Cumhurbaşkanı François Hollande’ın sevgilisi, oyuncu Julie Gayet’yi yemeğe davet etmedi. Dahası Macron, Gayet yerine Hollande’ın eski sevgilisi Valerie Trierweiler’ı çağırdı.

Davete icabet eden eski ‘first lady’ler arasında eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy’nin eşi, şarkıcı Carla Bruni de bulunuyordu.

MACRON'A 'HAİN' DEDİ

Dergi, öne sürdüğü bu konuyu Hollande-Gayet çifti ve onların yakınlarıyla yapılan röportaja dayandırdı. Fakat konuya ilişkin çiftin kendilerinin direkt olarak söylemediği bir alıntı olmaması sebebiyle iddianın nerden çıktığı tam olarak açıklanmadı.

Fakat olayla alakalı ayrıntı vermeye devam eden dergi, bu davet karmaşası üzerine öfkelenen Gayet, Brigitte Macron’a bir mesaj gönderdi. Dergiye göre Gayet ayrıca,sevgilisinin de dahil olduğu Fransız-Amerikan Vakfı’na verilen kamu desteğini kesmekle tehdit eden Emmanuel Macron’ a ‘hain’ yakıştırmasında bulundu.

Dergide, “(Julie Gayet) Macron’ların taraf değiştirip Hollande’ın vakfına desteği kesmeyi düşünmesi fikrine ve onların Sarkozy çiftiyle yakınlaşmaya başladığı gerçeğine tahammül edemedi” ifadeleri kullanıldı.

Bu tartışmanın ardından Gayet’nin ‘Macron’ları görmeye dayanamadığı’ için geçen yıl hayatını kaybeden eski başkan Jacques Chirac’ın cenazesine de katılmadığına dikkat çekildi.

Julie Gayet’nin bahsi geçen yemekte bulunmaması Fransa basını tarafından merak konusu olmuş ancak ünlü oyuncu konuyla alakalı sessizliğini korumuştu.

ALDATMA HABERİNİ SARKOZY Mİ SIZDIRDI?

2007 ile 2014 yılları arasında Valerie Trierweiler ile birlikte olan François Hollande, sevgilisini Julie Gayet ile aldatmıştı, kamuya yansıyan bu olaydan sonra çift ayrılmıştı. Hollande, 2017’ye kadar görevine devam ederken bu da Gayet’nin bir dönem ‘first lady’ unvanı taşımasına neden olmuştu.

Bu hafta Le Monde gazetesinde yer alan bir haberde, Hollande’ın Trierweiler’ı Gayet ile aldattığı tüyosunu basına Nicolas Sarkozy’nin sızdırmış olabileceği öne sürülmüştü.

Sarkozy’nin, 2012’deki seçim kampanyasında usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddiaları araştıran basının ilgisini bu haberle başka yöne çekmeye çalıştığı ileri sürülmüştü. Bu tüyo üzerine Hollande’ı takip eden gazeteciler onu motosikletle Gayet’nin dairesine girerken görüntülemiş, skandal uzun süre Fransa gündemini meşgul etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal