Fransa'da Irkçı Polis Şiddeti Kameralara Yansıdı

Fransa’da siyahi bir müzik prodüktörünün maske takmadığı için dakikalarca polisler tarafından darp edildiği ortaya çıktı.

26.11.2020-23:59 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:32)

Fransa sadece dünyaya değil kendi vatandaşlarına da ırkçılığın her türlü boyutunu uygulamaya devam ediyor. Son gelen görüntülerde maske takmadığı için siyahi müzik prodüktörünün ofisinde polisler tarafından darp edildiği görüntüler bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olayla ilgili edinilen bilgiye göre stüdyosu önündeyken maskesiz şekilde polis memurlarına yakalanan Michel Zecler adlı siyahi prodüktör, kendisine ceza kesilmemesi için stüdyosuna dönüyor. Daha sonra siyahi adamı takip eden 1’i sivil 3 polis de içeri giriyor.

'15 DAKİKA BOYUNCA DAYAK YİYOR'

Polislere hanesine izinsiz giremeyeceklerini söyleyen siyahi gencin bir anda polislerin saldırısına maruz kaldığı anlar kameraya yansıyor.Görüntülere göre yaklaşık 15 dakika boyunca siyahi Zecler, 3 polisin cop ve yumruklarla şiddetine maruz kalıyor.

'POLİSLER AÇIĞA ALINDI'

Siyahi adamın şiddete uğradığı anların yer aldığı güvenlik kamerası görüntüsünün sosyal medyada paylaşılmasıyla polis şiddeti büyük tepki topladı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Polis Valiliği’nin talebiyle Ulusal Polis Genel Direktörlüğü harekete geçti. Siyahi adamı şiddet uygulayan 3 polis memurunun ve göz yaşartıcı el bombası kullanan 4. bir polisin açığa alındığı duyuruldu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal