Fransa’da Hükümet Topluca İstifa Etti

Ülkede coronavirüs dönemini iyi idare edemediği gerekçesiyle sıkça eleştiri alan Fransa devleti, geçtiğimiz gün Başbakan Edouard Philippe başta olarak üzere topluca istifa etti.

04.07.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-08:50) Fransa’da Hükümet Topluca İstifa Etti
Elysee Sarayı’ndan gelen yazılı açıklamada, Philippe’in kendisi ile devletinin istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a verdiği, istifanın kabul edildiği bildirildi.

Toplumsal ve ekonomik problemlerle sarsılan ülkede bu istifanın, birkaç haftadır tahmin edildiği belirtiliyor. Nitekim tepkilerin merkezinde olan Başbakan Philippe ile bakanlar hakkında 60’tan çok suç duyurusu yapıldığı anımsatılıyor. Bunun yanında vazifedeki son 2 senesinde tekrar popülerlik elde etmek için yerel seçimlere ümit bağlayan Cumhurbaşkanı Macron da, sandıkta yenilgiye uğramış, Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi hiçbir büyük kentte kazanamamıştı. Aynı zamanda Philippe’in popülerliğinin, Macron’dan çok olduğu değerlendirmeleriyle karşılaşmak mümkün.

Aynı zamanda Philippe’in görevine gelecek yeni kişi de belli oldu. Başbakanlık vazifesine, coronavirüs salgını çerçevesinde alınan önlemlerin kaldırılmasıyla alakalı süreci idare eden Jean Castex atandı. 2008 yılında ülkenin güneyin bölgesindeki Prades semtinin belediye başkanlığı görevini üstlenen Castex, Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı vazifesini üstlenmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal