Fransa'da Hayat Durma Noktasına Geldi

Fransa'da Sarı Yelekliler'in yeniden sokaklara çıkmasının ardından şehirde hayat durma noktasına geldi. Bir çok yol polis tarafından kapatılırken, metro seferleri de iptal edildi.

15.12.2018-14:44 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-14:56) Fransa'da Hayat Durma Noktasına Geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yetersiz ekonomi politikaları nedeni ile protesto yapan Sarı Yelekliler, bugün 5’inci defa sokaklara çıktı.

Macron'un vaatleriyle yetinmeyen Sarı Yelekliler, Paris'in ünlü Champs-Elysees Caddesi ve Opera Meydanı'nda bir araya gelmeye başladı.

PARİS’TE HAYAT DURDU

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, protestoculara terör korkusu sebebi ile sokağa çıkmamaları hususunda çağrı yapsa da, Sarı Yelekliler bütün çağrıları görmezden gelerek eylemlerini sürdürüyor.

Ülke çapında yaklaşık 89 bin polis vazife yaparken, Paris'te 8 bin polis ile 14 zırhlı araç var.

YOLLAR KAPALI, SEFERLER İPTAL

Eylem sebebi ile Champs-Elysees Caddesi ve etrafındaki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı seferleri de iptal etti.

Sokaklarda gördüğü her sivilin üstünü arayan Fransız güvenlik ekiplerinin, protestolara tedbir olarak kapattığı yollar sebebi ile hayatın durduğu Paris, akıllara savaş durumunda abluka altına alınan kentleri getiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal