Fransa'da Covid-19'dan Ölenlerin Cenazeleri İçin Morg Ücreti Alınmasına Tepki

Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Rungis Uluslararası Pazarı'nda morga çevrilen depoda Covid-19 dolayısıyla yaşamını yitirenlerin cenazeleri için ailelerden ücret talep edilmesine tepki geldi.

10.04.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-17:40) Fransa'da Covid-19'dan Ölenlerin Cenazeleri İçin Morg Ücreti Alınmasına Tepki

Fransız basınının servis ettiği haberde, Paris Emniyet Müdürlüğünün tarım ve gıda ürünleri açısından dünyanın en büyük pazarı olan Rungis Uluslararası Pazarı'nda bulunan bir deponun, morga çevrilmesine kararlaştırdığı ifade edilmişti.

Bu depoda bulunan coronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cenazeleri için ailelerden para alınıyor. 6 gün depoda kalan bir cenaze için 159, artı her gün için 35 avro alınırken, 1 saat cenazeyi görmek isteyenlerden ise 55 avro ücret talep ediliyor.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, bu ücretlerin cenaze yakınlarından istenmesinin "normal" bir durum olmadığını dile getirerek, bu kararın tekrar düşünülmesini istedi.

Pazarın Başkanı Stephane Layani, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu duruma tepki gösterdi ve "Çok kızgınım ve tiksinti duyuyorum" şeklinde konuştu.

Morga çevrilen deponun hiçbir ücret alınmadan oluşturulduğunu kaydeden Layani, "Coronavirüs krizinden faydalanıp gözü yaşlı ailelerden ücret talep edilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Fransa Cenaze Şirketleri Başkanı Sandrine Thiefine de söz konusu morgda bulunan cenazeler için ailelerden para istenmesinin "kabul edilemez" olduğunun altını çizdi.

Pek çok Fransız politikacı da bu duruma tepki gösterdi. 

Pazardaki morgun işletmesinin özel bir firmada olduğu ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal