Fransa'da Coronavirüs Sebebiyle Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

Fransa'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının sebep olduğu krizde"devlet yalanı" söyledikleri gerekçesiyle Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn hakkında suç duyurusu yapıldı.

21.03.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-16:55) Fransa'da Coronavirüs Sebebiyle Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

Fransız basınından bulunan haberlere göre 600 doktor, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebep olduğu krizde "devlet yalanı" söyledikleri iddiasıyla Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn için Paris'teki Adalet Divanı'na suç duyurusu yapıldı.

Doktorlar, Philippe ve görevinden geçtiğimiz ay istifa eden Buzyn'i salgına ilişkin "tehlikeden” haberdar olmalarına rağmen gerekli tedbirleri almadığı iddiasıyla suçladı.

Doktorların avukatı Fabrice Di Vizio, gazetecilere verdiği demeçte, hükümetin, "Fransızlardan sakladığı bilgilerin ortaya çıkarılması" amacıyla soruşturmanın açılması gerektiğini ifade etti.

100 BİN YAŞLI HAYATINI KAYBEDEBİLİR UYARISI

Öte yandan, huzur ve yaşlı bakım evlerinde çalışan sağlık personeli, Sağlık Bakanı Olivier Veran'a yolladığı mektupta, bu yerlerde kalan yaşlıların yaş ortalamasının 85 olduğunu ve pek çoğunun kronik hastalığı olduğunu kaydederek, maske yetersizliği sebebiyle 100 bin yaşlının yaşamını yitirebileceğini söyledi.

Son günlerde, salgınla uğraşan ve virüse rastlanan kişileri tedavi eden doktor ve hemşirelerin yetersiz maskelerden şikayet ettiği ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal