O Ülkede Anne ve Baba Terimlerinin Yerine Ebeveyn 1 ve Ebeveyn 2 Terimleri Kullanılacak

Fransa'da eşcinsel çiftlere eşitlik verilmesi için okullarda dağıtılan formlarda yazan anne ve baba kısımları kaldırıldı. Bunun yerine formda ebeveyn 1 ve ebeveyn 2 yazacak.

16.02.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-16:42) O Ülkede Anne ve Baba Terimlerinin Yerine Ebeveyn 1 ve Ebeveyn 2 Terimleri Kullanılacak

Fransa parlamentosu okullarda dağıtılan formlarda anne ve baba terimlerinin değiştirilmesini yerine ise ebeveyn 1 ve ebeveyn 2 terimlerinin getirilmesini kabul etti.

Yeni kanun değişikliği ile birlikte cinsiyetsiz terimler, geleneksel ve cinsiyet belirten terimler yerine yazılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (REM) milletvekili olan Valérie Petit gerçekleştirilen kanun değişikliğinin aile çeşitliliğini köklendirmeyi ve sosyal eşitliği tesis etmeyi amaçladığını ifade etti.

Muhafazakar milletvekilleri onaylanan yasa tasarısını kınadı, Fransa'da aile olarak tabir edilen çiftlerin yüzde 95'inin heteroseksüel olduğunu söyledi ve yeni yasanın geleneksel aile kavramına zarar vereceğini iddia etti.

Eşcinsel evliliği desteklediği bilinen AFDH gibi Fransız dernekler de kanunu eleştirdi, yasanın öngördüğü terimlerin mükemmel olmadığını ve 1 ve 2 kavramlarının bir ebeveynin diğerinden daha üstün olabileceği manasına geldiğini söyledi.

Meclis genel kurulunda onaylanan yasa tasarısının yürürlüğe girebilmesi için sağ ağırlıklı Senato'da kabul edilmesi lazım.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal