Fransa'da 8 Şehre Sokağa Çıkma Yasağı

Salgın yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Fransa'da 8 şehre sokağa çıkma yasağı getirildi. Konuya yönelik açıklama yapan Macron, söz konu 8 şehrin içinde Paris'in de olduğunu dile getirdi.

18.10.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-08:55) Fransa'da 8 Şehre Sokağa Çıkma Yasağı

Fransa’da yükselişe geçen koronavirüs vakalarıyla başa çıkamayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çareyi, başkent Paris dahil 8 büyükşehire bugün itibari ile 4 hafta boyunca 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirmekte buldu.

Söz konusu yasağın süresine yönelik açıklama yapan Emmanuel Macron, 6 hafta dedi. Ancak Macron, yasağın 1 Aralık tarihine kadar uzatılması için parlamento ile görüşeceğini söyledi.

FRANSA'DA HANGİ ŞEHİRLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Macron’un ilan ettiği sokağa çıkma yasağı bugün Paris’inde içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesi, Grenoble, Lyon, Lille- Aix-Marseille, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde başladı.

Yasağın göz ardı edilmesi durumunda vatandaşlar ilk olarak 135 Euro para cezasına, ikinci ihlalde bin 500 Euro para cezasına, üçüncü ihlalde ise 6 ay hapis ve 3 bin 750 Euro para cezasına çarptırılacak.

Diğer taraftan toplu taşımalara ve tatillere karşı herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmaması dikkat çekti.

İZİN BELGESİYLE ÇIKILABİLECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan izin belgesi cep telefonlarına indirildikten sonra doldurulacak ya da kağıt üzerinde yazıcıdan çıktı alındıktan sonra tanzim edilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN KİMLER MUAF?

Sokağa çıkma yasağından, gece çalışanlar, hastane veya eczaneye gitmek zorunda olanlar, yolculuk nedeniyle varış saatleri sokağa çıkma yasağına denk gelenler, evcil hayvanını gezdirenler ve yardıma muhtaç bir aile bireyine yardım etmek zorunda olanlar muaf tutuldu.

FRANSA'DA KORONAVİRÜS SON DURUM

Fransa’da bugün 32 bin 427 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti. Ülkede toplam vaka sayısı 867 bin 197’ye, toplam can kaybı ise 33 bin 392’ye ulaştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal