Fransa'da 300 Kiloluk Adam Vinç Yardımı ile Evden Çıkarıldı

Fransa’da bir seneyi aşkın zamandır evinin salonunda mahsur kalan 300 kilogram olan morbid obez Alain Panabiere, vinç yardımıyla evinden çıkarıldı.

02.12.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-10:26)

Fransa’nın güney bölgesindeki Perpignan bölgesinde yaşayan 300 kiloluk morbid obez Alain Panabiere, Temmuz 2019 tarihinden bu yana aşırı kiloları sebebiyle evinin salonunda mahsur halde kalmıştı. Salonun yüzeyinde hayatını sürdüren 53 yaşında olan adama kardeşi her gün yemek götürüyor ve bütün hijyen ihtiyaçlarını gidiyordu. Panabiere, için görevliler vinç kullanarak kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Apartmanın birinci katında ikamet eden Panabiere’in komşuları, valilik emriyle operasyonda apartmandan uzaklaştırıldı. Binada yapılan kurtarma operasyonu öncesinde yıkım tehlikesine karşı önce binaya güçlendirme çalışması gerçekleştirildi. Saatler boyunca devam eden operasyon hazırlığı ardından hemen hemen 50 kişinin katıldığı kurtarma operasyonuyla Panabiere, evden alınarak hastaneye kaldırıldı.

Vincin ucuna takılanbir platform sayesinde, camı sökülmüş eve girilerek, Panabiere ilk olarak yumuşak bir dokunun üzerine yerleştirildi. Sonrasında bir konteynır gibi bir platform ile özel bir ambulansa alındı. Ambulansla Montpellier Hastanesi’ne kaldırılan Panabiere’in kurtarma operasyonu planlayan doktor, "gayet iyi" açıklaması gerçekleştirdi.

Oldukça tedirgin olduğu öğrenilen Panabiere’in ağrılarının giderilerek yapabildiği kadar hareket etmeye çalıştığı belirtildi. Panabiere’in tedavi olmak üzere birkaç hafta sonra özel bir merkeze yatırılacağı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal