Fransa Türkiye’nin Suriye’yi İşgal Ettiğini Yazdı

Fransız gazetesi Le Monde, Birleşmiş Milletler (BM) raporuna dayandığını öne sürdüğü yazısında Esad rejiminin savaş kabahatlerine gözünü kulağını kapatarak, Türkiye’nin Suriye’de Kürtleri suistimal ettiğini iddia etti.

17.09.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-13:53) Fransa Türkiye’nin Suriye’yi İşgal Ettiğini Yazdı

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzey bölgesinde, bölgedeki sivillerin yaşama hakkını savunmak için sağladığı destek devam ediyor.

Milyonlarca Suriyeli insanı canice katlederek yurdundan eden Esad rejimi ve terör etkenlerine karşı mücadele eden Türkiye, güvenli bölge kurma ve koruma gayretlerine de ara vermiyor.

SAVAŞ SUÇLARINI TÜRKİYE İŞLEMİ GİBİ YANSITTI

Bölgede canice işlenen insanlık suçlarına karşı sessiz kalmayan Türkiye’nin tutumu, bölgede çıkar çatışması halinde olan hükumetler tarafından farklı bir şekilde gösterilmeye çalışılıyor.

Türkiye düşmanı politikasıyla bilinen Fransız Le Monde gazetesi, manşetten verdiği bir analizde Türkiye’nin Suriye'de 'suç' işlediğini öne sürdü.

TÜRKİYE'YE SİVİLLERİ KATLEDİYOR İFTİRASI

Geçen günlerde yayınlanan ve Esad rejiminin sivillere karşı işkence, tecavüz, cinayet benzeri savaş ve insanlık suçları işlediği ile ilgili delillerin olduğunu bildiren BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’nun raporunu çarpık bir şekilde yansıtan Fransız gazete, ülkemize yönelik ağır ithamlarda bulundu.

ESAD REJİMİNİN SUÇLARININ ÜZERİ KAPATILDI

Fransız gazetesi Le Monde, 'Suriyelilerin Esad rejimi tarafından her gün öldürülmeye devam edildiğinin ve ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldıklarına' vurgu yapılan raporu, sözü geçen ifadelerin Türkiye tarafından destek verildiğini ima eden ifadeler kullanarak kirli bir algı çalışmasına imza atıldı.

Esad rejiminin ispatlanmış vakalarını hasır altı etmeyi tercih eden Le Monde, Türkiye’nin Suriye’yi işgal ederek Kürt sivil halkını kötüye kullandığını yazdı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Hol Kampı'nda yer alan binlerce sivilin maruz kaldığı zulüm ve istismarları görmezden gelen gazete, çarpıtılarak verilen analizinde Türkiye’yi hedef gösterme niyeti taşıdığını bir defa daha ispatladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal