Fransa Suriye'de Kalma İsteği

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD, Fransa ve İngiltere’nin DEAŞ’ı mağlubiyete uğrattıktan sonra İran’ın tesirinin güçlenmesini engellemek ve ‘yeni Suriye’yi inşa etmek’ için Suriye’de kalmaları gerektiğini ifade etti.

22.04.2018-23:02 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-23:16) Fransa Suriye'de Kalma İsteği

Fox News televizyonda bir programda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD, Fransa ve İngiltere’nin DEAş’ı mağlubiyete uğrattıktan sonra İran’ın tesirinin güçlenmesini egellemek ve ‘yeni Suriye’yi inşa etmek’ için Suriye’de kalmaları gerektiğini vurguladı. Emmauel Macron, DEAŞ’a karşı yürütülen savaş sonlandıktan sonra bile ABD, Fransa ve İngiltere, bölgedeki tüm devletler, hatta Rusya ve Türkiye, yeni Suriye’nin inşa edilmesinde önemli görevler alacak. Fakat kendi geleceğini tabiki de Suriye halkı kendi belirleyecek” şeklinde konuştu.

Bu devletlerin Suriye’den çıkmalarının, İran’ın o ülkede nüfus kazanmasına sebep vereceğini öne süren Fransız Macron, “DEAŞ ile savaşı bitirdiğimiz gün bölgeden tümüyle, hatta siyasi manada gidecek olursak, bütün her şeyi İran rejimine ve Esed'e bırakmış oluruz ve bu lideler yeni bir savaş hazırlayacaklar, yeni teröristleri yeniden besleyecekler”  diye konuştu.

Emmauel Macron daha önce de, ABD askerlerinin ivedilikle Suriye’den ayrılacağı doğrultusunda açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump’ı bölgeden çıkmaması için ikna eden kişinin kendisi olduğunu söylemişti. Ancak bu iddia, ABD tarafından anında yalanlanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal