Fransa: İran ile Nükleer Anlaşma Yeniden Yapılsın

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Şu andan itibaren İran'la yeni bir (nükleer) anlaşma konusunda çalışmak istiyoruz. Orta Doğu bağlamında İran'la yeni müzakerelere Türkiye ile Rusya'nın da katılması gerekir." dedi.

24.04.2018-21:42 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-21:39) Fransa: İran ile Nükleer Anlaşma Yeniden Yapılsın

ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran ile yeni bir nükleer anlaşma yapılması için ABD ile birlikte çalışmak istediklerini ve bu anlaşma için yapılacak görüşmelere Türkiye ile Rusya'nın da katılması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyaz Saray'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, İran ile yeni nükleer anlaşma ve Suriye meselesinde önemli açıklamalar yaptı.

İran ile nükleer anlaşma hususunda diplomatik yollarla çözüme ulaşılması gerektiğini düşündüklerini bildiren Cumhurbaşkanı Macron, "Şu andan itibaren İran'la yeni bir (nükleer) anlaşma konusunda çalışmak istiyoruz. Orta Doğu bağlamında İran'la yeni müzakerelere Türkiye ile Rusya'nın da katılması gerekir’’ şeklinde açıklama yaptı.

İran ile önceden imzalanan nükleer anlaşmanın çok iyi bir anlaşma olmadığını dile getiren ABD Başkanı Trump ise anlaşmanın değişimi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ve Fransa ile bu konuda çok verimli toplantılar yaptıklarını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal