Fransa İçişleri Bakanı'ndan Adi ve Faşizan Açıklama

Geçtiğimiz ay Charlie Hebdo denilen sözde mizah dergisinin Hz. Muhammed hakkında yayınladığı hakaret içerikli karikatürler tartışılmaya devam ederken, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin denen soysuz provokatif bir açıklama gerçekleştirdi.

21.11.2020-23:21 - (Son Güncelleme: 21.11.2020-23:23) Fransa İçişleri Bakanı'ndan Adi ve Faşizan Açıklama

İçişleri Bakanı Darmanin, Hz. Muhammed'e (s.a.v.) yönelik saldırıları ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirirken, karikatürlere yönelik eleştirileri ifade özgürlüğü olarak değerlendirmeyerek kendisi ve ülkesinin ikiyüzlü, haysiyetsiz tavrını bir kez daha gözler önüne serdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Hz. Muhammed karikatürlerinin 'ifade özgürlüğü kapsamında' olduğunu belirterek bu karikatürlere karşı çıkan yabancı ailelerin sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Fransız Europe 1 radyosunda açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Hz. Muhammed karikatürlerinin 'ifade özgürlüğü kapsamında' olduğunu söyledi.

'KARİKATÜRLERE KARŞI ÇIKMAK SUÇ'

Darmanin, "Yarın, bir ebeveyn öğretmene gidip, bu karikatürleri öğretmesini durdurmasını isterse bu cezai bir suç olacak. Eğer bu suçu işleyen bir yabancıysa yargıç, sizden ülkeyi terk etmenizi isteyebilecek" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal