Fransa Hükümeti Geri Adım Atıyor

İngiliz haber ajansı Reuters'ta bulunan habere göre, Fransa hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, hükümetin varlık vergisi uygulamasını tekrar gözden geçirebileceğini ifade etti.

05.12.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-11:11) Fransa Hükümeti Geri Adım Atıyor

Fransa çapında 'Sarı Yelekliler' adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım tarihinden bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek amacıyla sokaklara dökülmüş ve ülke adeta savaş alanına dönmüştü. 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 222'si güvenlik görevlisi 1043 kişinin yaralandığı ve 1424 kişinin gözaltına alındığı olaylardan sonra Fransız hükümeti geri adım atmış ve Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıta getirilen ek vergilerin altı ay süre ile askıya alındığını açıklamıştı.

Sarı Yeleklerin sözcülerinden Benjamin Cauchy ise, Başbaklan'ın duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığını ifade edilmiş ve memnun olmadıklarını belirtmişti.

BUGÜN GERİ ADIM ATILDI

İngiliz haber ajansı Reuters'ta bulunan habere göre, Fransa hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, hükümetin varlık vergisi uygulamasını tekrar gözden geçirebileceğini ifade edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal