Fransa Cumhurbaşkanı Macron İslam'a Saldırdı!

Daha evvel Hz. Muhammed'in karikatürize edilmesine 'ifade özgürlüğü' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu kez de ''İslam'ın tüm dünya için sorun'' olduğunu söyledi.

03.10.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-10:57) Fransa Cumhurbaşkanı Macron İslam'a Saldırdı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Yvelines bölgesindeki Les Mureaux komününde ''ayrılıkçılık'' üzerine gerçekleşen bir toplantıya öncülük etti.

Burada İslamafobik açıklamalarda bulunan Emmanuel Macron, ''İslam'ın tüm dünya için sorun'' olduğunu dile getirdi.

Macron daha sonra İslam'a karşı Fransa'nın laik değerlerinin korunması hedefiyle hazırlanan yeni bir plan açıkladı.

Açıklamalarının içinde laiklik vurgusu yapan Emmanuel Macron, Fransa'da dinin eğitim ve kamu sektöründen alınması amacıyla yeni adımlar atılacağını ve bu anlamda 'hiçbir taviz' verilmeyeceğini işaret ederek, İslam'a saldırdı.

Macron, ''İslam, sadece kendi ülkemizde değil, bugün dünyanın her yerinde kriz içerisinde olan bir din'' dedi.

Bununla birlikte Macron, aralık ayı planında din ve devlet işlerinin ayrı olmasını içeren 1905 yılına ait yasal düzenlemenin güçlendirilmesi için yeni bir tasarıyı gündeme getireceklerini de belirtti.

Macron, ''Laiklik, birleşik Fransa'nın çimentosudur'' diyerek, İslam'ı dış güçlerin etkisine karşı 'özgürleştirmeyi' amaçladıklarını da vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha evvel Charlie Hedbo'nun yasaklanan Hz Muhammed karikatürlerini yeniden paylaşma kararına 'ifade özgürlüğü' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal