Fransa Cumhurbaşkanı Macron Asgari Ücrette Artış Sözü Verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazartesi günü yaptığı açıklamada, haftalarca süren sivil ayaklanmalardan sonra ülkede yapılacak olan asgari ücret artışını açıkladı.

11.12.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-17:34) Fransa Cumhurbaşkanı Macron Asgari Ücrette Artış Sözü Verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazartesi günü yaptığı açıklamada, haftalarca süren sivil ayaklanmalardan sonra ülkede yapılacak olan asgari ücret artışını açıkladı. Yerel televizyonda yayınlanan bir mektupta Macron, 2019 itibariyle aylık asgari ücrette 100 € artış sözü verdi. Fransa cumhurbaşkanı, fazla mesai ödemelerine ilişkin verginin gelecek yıl itibarıyla kaldırılacağını da belirtti. Ayrıca, 2,000 €'dan daha az kazanan emekliler için sosyal güvenlik vergi indirimlerini açıkladı.

17 Kasım'dan bu yana, binlerce protestocu, Macron'un tartışmalı yakıt vergisi artışlarını ve kötüleşen ekonomik durumu protesto etmek için Paris dahil olmak üzere büyük Fransız şehirlerinde toplanıyor. Kentlerdeki yüksek kiralar nedeniyle genellikle kırsal alanlarda yaşayan göstericiler, Macron'a yakıt vergisini kesmeleri ve ekonomik zorluklarını azaltmaları çağrısında bulundular. Son zamanlardaki bir ankete göre, Fransız halkının yüzde 84'ü (çoğunlukla orta gelir grubundan) protestoları destekliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal