Fransa Cumhurbaşkanı İklim Değişikliğine Karşı Çağrı Yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a bir çağrıda bulundu ve “irade gücünü” kullanmasını istedi.

02.05.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-10:43) Fransa Cumhurbaşkanı İklim Değişikliğine Karşı Çağrı Yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a bir çağrıda bulundu ve “irade gücünü” kullanmasını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı resmi temaslarda bulunmak için geldiği Avustralya’nın Sydney kentinde, Macron'un şerefine Sydney Opera Evi’nde yemek verildi.

Programda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan Malcolm Turnbull'a hem parlamentoda hem de parti içinde karşılaşabileceği siyasal engellere “irade gücünü” kullanarak iklim değişikliği konusunda mücadele etme çağrısı yaptı.

Konu hakkında Avustralya’da yaşanmış olan siyasi ve ekonomik tartışmaların farkında olduğunu ve buna çok saygı gösterdiğini anımsatan Emmanuel Macron, "Bence, gerçek liderler mevcut çıkarlara saygı duyanlardır ancak aynı zamanda da daha stratejik düşüncelere katılmaya karar verenler olduğunu hissediyorum. Eğer harekete geçmezsek Pasifik Okyanusunda bulunan sayısız devlet birkaç yıl içinde yok olabilme riski altında bulunuyor. Çocuklarımızın hayatını feda etmeye karar verirsek, bu hayat ne kadar iyi olabilir ki? Bu bir seçenek olamaz." İfadelerini kullandı.

Temasları kapsamında Emmanuel Macron'un, Turnbull ile yapacağı ikili görüşmelerin sonrasında askeri ve siber güvenliğe yönelik iş birliğini derinleştirmenin devamında ticari konularında yeni anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Son yıllar içinde Pasifik Okyanusu bölgesini de etkileyen iklim değişiklilerinin neden olduğu şiddetli kasırgalar bölge ülkelerinde çok fazla can ve mal kayıplarına neden olmuş durumda, Fiji’yi Şubat 2016'da 325 kilometre hızla vuran Winston Kasırgası sonrasında 44 kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal