Fransa Askerleri Menbiç'te Devriye Gezmeye Başladı

Türkiye'nin Afrin'den sonra Menbiç'e girileceği yönündeki açıklamalarını ardından Fransa bölgedeki askeri varlığını artırdı. Fransız askerler Menbiç sınırlarında devriye geziyor.

30.04.2018-20:08 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-19:58) Fransa Askerleri Menbiç'te Devriye Gezmeye Başladı

Sputnik'in aktardığına göre, Fransız ordusunun Menbiç'in sınırlarında nöbet tutarken görüntülerine ulaşıldı. Menbiç'e giden 50 Fransız askerinin kuzeyde bir askeri üs kurduğu bildirildi.

ANKARA'NIN AÇIKLAMALARI SONRASI FRANSA HAREKETE GEÇTİ

Ankara'nın Afrin'in sonrasında Menbiç'e operasyon yapmaya yönelik açıklamaları ardından, Menbiç'te varlıklarını artıran Fransız askerlerinin devriye attığı haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor.

MENBİÇ'TE FRANSIZ ASKERLERİ DEVRİYE ATIYOR

Sputnik'in edindiği bir resimde Fransa askerlerinin Menbiç'te Sacur Çayı civarında 2 askeri araçla nöbet tuttuğu görülüyor. Fransa askerlerinin nöbet tuttuğu araçlara Fransa bayraklarının asılması dikkatlerden kaçmadı.

"FRANSA MENBİÇ'TE ASKERİ ÜS KURUYOR"

YPG'ye bağlı Menbiç Askeri Meclisi'nden üst düzey bir görevli, Sputnik'e şöyle dedi:

''Fransa askerleri kısa bir zaman önce Menbiç'e geldi. Şimdi Menbiç'in kuzeyinde askeri bir üs kuruyorlar. TSK ile ÖSO operasyon yapmasın diye Menbiç'in kuzeyinde askerlerini artırıyorlar. Sacur Çayı civarında sürekli devriye atıyorlar. Askeri araçlarıyla civarda nöbet tutuyorlar. Askeri araçların üzerinde Fransa bayrağı yer alıyor. Fransa askerleri Menbiç'in farklı bölgelerinde boy gösteriyor. Genelde Menbiç'in sınırlarında yer alıyorlar. 50 kadar Fransa askeri var.''

FRANSA, ABD İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl da Fransız askerlerinin Menbiç'te devriye attığını Sputnik'e anlattı. Ebu Adıl, Fransa askerlerinin Menbiç'te askeri güçlerini artırdığını ve sınırda nöbet tuttuğunu, Fransa askerlerinin ABD askerleriyle beraber devriye attığın söyledi.

KUZEYDE 250 FRANSIZ ASKERİ BULUNUYOR

Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin elinde yer alan bölgelerde toplam 250 Fransız askeri olduğu tahmin ediliyor. Fransa'nın Kobani, Tabka, Rakka ve Deyr er Zor'da askerleri var. Kobani'de Fransız askerlerine ait bir merkez de var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal