Filistinli Kadınlardan Abd'nin Sözde Barış Planına Protesto

Filistinli kadınlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği sözde barış planını Gazze'de protesto etti.

10.02.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-18:26)

Filistinli Kadınlar Birliğinin çağrısıyla Gazze'nin merkezindeki Meçhul Asker Anıtı önünde yapılan gösteride sözde barış planı karşıtı ve ulusal birlik çağrısı yapan dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

Birliğin Genel Sekreterlik üyesi İktimal Hamed, gösteride yaptığı konuşmada, "Bugün burada 'Yüzyılın Anlaşması' olarak isimlendirilen ABD ve İsrail komplosunu kabul etmediğimizi duyurmak için toplandık. Bu sözde anlaşma Filistin meselesini tasfiye etmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Sözde barış planı karşısında mücadelenin birlik ve beraberlik gerektirdiğini söyleyen Hamed, Filistinliler arasındaki anlaşmazlığa son verilmesi çağrısı yaptı.

Hamed, uluslararası toplumdan da Trump'ın sözde barış planının kabul edilmemesini ve Filistin meselesiyle ilgili uluslararası hukuk kararlarını uygulamak için Birleşmiş Milletler gözetiminde bir konferans düzenlenmesini talep etti.

TRUMP'IN SÖZDE BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal