'Filistinli Cesur Kız' Ahed Temimi'nin İlk Sözleri

Filistin direnişinin sembolü Temimi, bugün 8 aylık cezadan sonra serbest bırakıldı. Temimi, Filistin’de büyük bir coşkuyla karşılandı.

29.07.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 29.07.2018-17:03)

Siyonist İsrail’in 8 ay hapis verdiği ve cezasının bitmesiyle serbest bıraktığı Hanzala Cesaret Ödülü sahibi 17 yaşındaki "Filistinli cesur kız" Ahed et-Temimi ve annesi, baba ocağı Nebi Salih beldesinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

FİLİSTİNLİ CESUR KIZ TEMİMİ SERBEST BIRAKILDI

Nebi Salih halkı, yabancı aktivistler ve çok sayıda gazeteci tarafından karşılanan cesur kız Temimi, "Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek’’ diye konuştu.

İsrail işgalinin biteceğine inandığını belirten Temimi, "gözaltıların ise azimlerini kıramayacağını" belirtti.

Filistinli cesur kız, İsrail hapishanesindeki Filistinli kadın tutukluların morallerinin çok yüksek olduğunu, onlardan mesajlar getirdiğini ve bu akşam konuyla alakalı açıklamalarda bulunacağını dile getirdi.

Filistin mücadelesinin sembolü Temimi, hapishanede kaldığı süre boyunca kendisi ve ailesine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS: TEMİMİ DİRENİŞİN SEMBOLÜDÜR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ahed Temimi ve annesi Neriman'ı Ramallah'taki başkanlık ofisinde ağırladı.

Mahmud Abbas, burada yaptığı konuşmada, "Barışçıl halk direnişi, işgalcilerin kibrine karşı koymak ve barbarlığını dünyaya göstermek için en iyi silahtır’’ dedi.

"Ahed et-Temimi, Filistin direnişinin sembolüdür" ifadesini kullanan Başkan Abbas, Temimi, Nebi Salih beldesi sakinleri ve tüm Filistin halkının sergilediği barışçıl halk direnişinin, "Filistin halkının topraklarına bağlı kalacağının kanıtı olduğunu" vurguladı.

Filistinli cesur kız, burada yaptığı açıklamada, "İsrail hapishanelerinde hala tutuklu Filistinli kadınların bulunması nedeniyle sevincinin eksik kaldığını" dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

İsrail güvenlik güçleri, Temimi'yi 19 Aralık 2017 tarihnde Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve operasyon gerçekleştirdikten sonra gözaltına almıştı..

Filistinli cesur kıza İsrail mahkemeleri 21 Mart'ta 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak da tanınan Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail güvenlik güçlerine karşı gösterdiği tavır sebebiyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Cesur kız Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal