Filistinli Bebeğe İsrailli Bebeğin Kalbi Nakledildi!

Filistin'de kalp nakli bekleyen bir çocuğa İsrailli bir çocuktan nakil yapıldı. Tarihte bir ilk olan olay duyanları sevindirdi.

17.10.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-12:29) Filistinli Bebeğe İsrailli Bebeğin Kalbi Nakledildi!

Batı Şeria'da kalp rahatsızlığı ile dünyaya gelen Musa bebeğin yaşama tutunması için tek şansı kalp nakli olması idi. İsrailli bir çocuğun kalbi tarihte ilk defa Filistinli bebeğe verildi.

İSRAİLLİ KALP FİLİSTİNLİ BEDENDE ATACAK

Filistinli doktorlar 2.5 hafta süresince Musa'nın hayata tutunması için yoğun uğraş sarfeden Filistinli doktorlar, İsrail’deki Edmond Safra Çocuk Hastanesi'ndeki meslektaşlarını aradı. İsrailli doktorlar gelen telefondan yalnızca saatler önce 1.5 yaşındaki bir İsrailli çocuğun kronik bir hastalıktan sebeple hayatını kaybettiğini ve ailenin de organlarını bağışladığını ifade etti.

Musa'nın şansına İsrail'de o an için kalp nakli bekleyen hiçbir bebek yoktu. İsrailli doktorlar, aileye bağışlanan kalbin bir Filistinli çocukta atmasını kabul edip etmeyeceklerini sordu. Ailenin cevabı olumlu oldu.

"TARİH YAZDIK"

Minik Musa hemen Ramallah'taki hastaneden İsrail'e sevk edildi ve İsrailli çocuğun kalbi, hem Yahudi hem de Arap doktorların katıldığı saatlerce devam eden operasyonun ardından artık Musa’da atmaya başladı. İsrail- Filistin tarihinde bir ilk olan bu operasyon bütün İsrail gazetelerinde haber oldu.

Operasyonu yapan doktor David Mashali, "Bugün burada tarih yazdık. İlk kez bir Yahudi’nin kalbi bir Filistinli Müslüman çocuğun vücudunda atacak. Biz bunu yalnızca bir kalp nakli olarak değil İsrail ile Filistin arasında bir umut nakli olarak da görüyoruz" dedi. Musa'nın ailesi de "Umarız bu meydana gelen mucize iki milletin yakınlaşması için bir neden olur." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal