Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Filistin'de Çıkan Olaylardan Acı Haber

Amerika Birleşik Devleri Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentinin Kudüs kenti olarak tanıması ve Büyükelçiliğinin de Kudüs’e taşıma kararının ardından bu gün olaylar çıkmıştı.

14.05.2018-12:39 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-13:27) Filistin'de Çıkan Olaylardan Acı Haber

Amerika Birleşik Devleri Başkanı Donald Trump’ın ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşıma kararı sonrasında bugün Filistin’de büyük olaylar çıktı. Gösteriler sırasında ateşler yakıldı lastikler yakıldı ve İsrail güçlerine sapanla taşlar atıldı.

ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına tepki gösteren Filistin Halkı haklı gösterileri sırasında İsrail askerinin ateş açmasıyla karşı karşıya kaldı. Olay yerinde bulunan basın mensuplarından elde edilen bilgilere göre 7 Filistinli hayatını kaybederken, 100 civarında kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail askerinin Filistinli protestocuların üzerlerine doğru ateş açması sonucu 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilirken, 100 civarı Filistinlinin ise yaralandığı aktarıldı. Gazzeli makamlar,  30 Mart tarihinden bu yana gerçekleşen gösterilerde İsrail askeri tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 52'inci Filistinli olduğu ifade edildi.

İsrail saldırısı sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı ilk önce 1 olarak verilmişti ilerleyen saatlerde ise sayı önce 2 ye ardından da 7 ye yükseldi. Bölgede ki olaylar devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;