Filistin: Trump Ve Avanesinin Gerçekleştirdiği Bir Konferansa Katılmayacağız

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Nebil Şa's, "Her nerede olursa olsun Trump ve avanesinin gerçekleştirdiği, halkımızın tüm haklarını çalmayı hedefleyen bir konferansa katılmayız." ifadesinde bulundu

24.05.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-16:54)

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Nebil Şa's, Bahreyn'in başkenti Manama'da önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan ekonomi çalıştayının "Yüzyılın Anlaşması" planının bir parçası olduğunu söyleyerek, "Her nerede olursa olsun, Trump ve avanesinin organize ettiği, halkımızın tüm haklarını kısıtlamayı hedefleyen bir konferansa katılmayız." açıklamasında bulundu.

ABD iş birliğiyle Bahreyn'in ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanan "Refah İçin Barış" adlı ekonomi çalıştayı hakkında değerlendirmeler yapan Şa's, "Bizim Bahreyn'e karşı bir düşmanlığımız yok. Şayet bizi Trump'ın amaçlarından uzak uluslararası düzeyde ya da Arap veya İslam ülkelerinin katılımıyla düzenlenecek herhangi bir toplantıya çağırmış olsaydı elbette gider katılırdık." şeklinde konuştu.

'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NA HİZMET EDİYOR'  

Bahreyn'de gerçekleştirilecek olan çalıştayın "Yüzyılın Anlaşması" planına hizmet ettiğini vurgulayan Şa's "Her nerede olursa olsun, Trump ve avanesinin organize ettiği, halkımızın tüm haklarını çalmayı hedefleyen bir konferansa katılmayız. Bu toplantı, Yüzyılın Anlaşması planıyla başlayan bir çalışmadır." sözlerini kullandı.

FİLİSTİN MEKKE KONFERANSINA KATILACAK  

Şa's bunun yanı sıra, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın 30 Mayıs'ta Mekke'de gerçekleşecek olan zirvede Filistin'in bu konudaki görüşünü net bir şekilde belirteceğini kaydetti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği üyesi ülkelerinin liderlerini, 30 Mayıs'ta Mekke'de olağanüstü gerçekleşmesi planlanan iki zirveye davet etmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal