Filistin Protesto Gösterilerine Devam Ediyor

Filistin direniş grupları Hamas ve İslami Cihad hedeflerine ulaşana kadar Gazze-İsrail tampon bölgesi boyunca günlük gösteriler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

02.11.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-15:16) Filistin Protesto Gösterilerine Devam Ediyor

Filistin direniş grupları Hamas ve İslami Cihad hedeflerine ulaşana kadar Gazze-İsrail tampon bölgesi boyunca günlük gösteriler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Perşembe günü yapılan bir toplantının ardından, iki grup ortak bir bildiri yayınlayarak "mitinglerin devam edeceğini ve hedeflerine ulaşılıncaya kadar barışçıl karakterlerinin sürdürüleceğini" vurguladı. 30 Mart'tan bu yana, Gazze merkezli siyasi gruplar - özellikle Hamas ve İslami Cihad - tampon bölge boyunca neredeyse her gün gösteri düzenlediler.
1948 yılında yeni İsrail devletine yol açmak için sürgün edilen protestocular Filistin'deki evlerine ve köylerine dönme hakkı talep ediyorlar. Ayrıca, İsrail’in, kıyı şeridinin ekonomisine sızan ve gıda, yakıt ve ilaç da dahil olmak üzere birçok temel maldan iki milyon kişiyi mahrum bırakan Gazze Şeridi' nin 12 yıllık ablukaya son vermesini istiyorlar.

Mitingler başladığından beri 200'den fazla Filistinli öldürüldü ve daha binlerce kişi de yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal