Filistin Lideri Mahmud Abbas'tan Şaşırtan İsrail Çıkışı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail ile müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

21.09.2018-19:50 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-19:43) Filistin Lideri Mahmud Abbas'tan Şaşırtan İsrail Çıkışı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile uluslararası ara bulucular aracılığı ile açık yada gizli müzakerelere başlamaya hazır bulunduklarını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başkent Paris'teki Elysee Sarayı'nda yaptıkları görüşmenin sonrasında ortak basın toplantısı yaptı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), ABD ve Rusya'nın kurduğu Ortadoğu Dörtlüsü'ne işaret ederek, "İsrail ile Ortadoğu Dörtlüsü ve diğer devletlerin ara buluculuğuyla açık yada gizli temaslara başlamaya hazırız." dedi.

Müzakereleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sekteye uğrattığını ifade eden Abbas, "Filistin tarafı hiçbir zaman müzakereleri geri çevirmedi." ifadesini kullandı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) mali desteklerini bütünüyle durdurma kararına da değinen Abbas, ABD'nin finansmanı kesmesinin sonrasında UNRWA'yı destekleme hususunda uluslararası tartışmalar olduğunu ve Avrupa devletlerinin bu meseleye hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal