Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Grev Kararı Aldı

İsrail'in Filistinlilere saldırması ile başlayan olaylarda yeni bir gelişme yaşandı. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün genel grev ilan etmesi akıllara yeni bir intifada mı olacak sorusunu getirdi.

14.05.2018-20:09 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-20:03) Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Grev Kararı Aldı

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının sonrasında Gazze başta olmak üzere Filisitin'in her köşesinde eylemler başladı.

İsrail ordusunun kanlı saldırısında 50'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Eylermlerin sonrasında FKÖ'nün genel grev kararı vermesi 3. intifadanın geleceği tönünde algılandı.

ABBAS, ABD VE İSRAİL'E MEYDAN OKUDU: GÖSTERİLER DEVAM EDECEK!

Öte yandan olayların ardından açıklamalar yapan Filistin Devlet Başkanı, "Filistin bizim vatanımız" diyerek ABD ve İsrail'e meydan okudu. Eylemlerin Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kabul edilmesine değin sürekli yapılacağını açıklayan Abbas, ABD'nin arabulucu görevinin de Filistin idaresi için bittiğini açıkladı.

İNTİFADALAR GENEL GREVLE BAŞLADI

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü, kararı protesto etmek amaçlı genel grev ilan etti. Genel grev kararı Filistin topraklarında her zaman intifada ile bilinen eylemler arasında yer alıyor.

Bilindiği gibi 1987 ve 2000 senelerinde başlayan ve senelerce süren iki intifada hareketi de genel grev kararıyla ortaya çıkmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal