Filistin: İlhakın Her Şeklini Reddediyoruz

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin’in İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirmeyi planladığı küçük ya da büyük çaplı her türlü ilhakı kabul etmediğini ifade etti.

29.06.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-16:23) Filistin: İlhakın Her Şeklini Reddediyoruz

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Ramallah’ta gerçekleştirdikleri ve her hafta düzenlenen kabine toplantısında, İsrail’in Batı Şeria’da kademeli bir ilhak planı yapacağı şeklindeki yönündeki haberlere tepkisini ortaya koydu.

Iştiyye, küçük ya da büyük çaplı her türlü ilhakı reddettiklerini ifade ederek, ilhakın her türlü Filistin topraklarının sistematik bir şekilde yutulması operasyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Batı Şeria’nın Eriha şehrinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen büyük kalabalığın bulunduğu eylemi anımsatan Başbakan, Filistinlilerin İsrail’in ilhak planını hiçbir zaman kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

İsrail yerel basınında, İsrail hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan dev Yahudi yerleşim bölgeleriyle ilhaka başlayacağı ve ilhakın kademeli biçimde yapılacağı şeklinde haberler servis edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal