Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail Ve Filistin Arasında Barış Hala Mümkün

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Trump yönetiminin tek taraflı Orta Doğu barış planının "bölgeye barış ve istikrar getirmeyeceğini" vurgulayarak, İsrail ve ABD'nin bu teklifini reddedeceğini belirtti.

12.02.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-11:43) Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail Ve Filistin Arasında Barış Hala Mümkün

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Trump yönetiminin tek taraflı Orta Doğu barış planının "bölgeye barış ve istikrar getirmeyeceğini" vurgulayarak, İsrail ve ABD'nin bu teklifini reddedeceğini belirtti.

İsrail-Filistin sorununun ve Trump'ın açıkladığı planın ele alındığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda bulunan Abbas, burada- söz konusu planın uluslararası meşru bir yanının olmadığına ve İsrail'in Filistin topraklarını ilhakına izin verdiğine işaret ederek, planın müzakereler için uluslararası referans olarak alınmaması gerektiğini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Bu plan, bölgeye barış ve istikrar getirmeyecek, bu yüzden kabul etmiyoruz ve uygulanmasına karşı çıkacağız" diye konuştu.

"PLANA KARŞI ÇIKANLAR ARASINDA BAZI BAŞKAN ADAYLARI BİLE VAR"

İsrail ve ABD'nin Filistin'e teklif ettiği devletin "İsviçre peynirine" benzediğini dile getiren Abbas, "Hanginiz böyle bir devleti, bu koşulları kabul ederdiniz?" ifadesini kullandı.

Abbas, bu planın İsrail işgalini ödüllendirdiğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkeleri için savaşan 300 İsrailli yetkili, şimdi de adalet için bu planı reddediyor. ABD Kongresinden gelen bir mektupta 107 kişi, Senatodan ise 12 kişi bu plana karşı çıkıyor. Plana karşı çıkanlar arasında bazı başkan adayları bile var. İsrail ve Filistinliler arasında barış hala mümkün, başarılabilir. Kapsamlı ve kalıcı barış yolunda uluslararası ortaklık için buradayım."

Abbas, Filistin'in BM Güvenlik Konseyinin tüm kararlarına bağlı olduğuna işaret ederek, ülkesinin şiddet ve terörü reddettiğini ve her zaman barış çağrısı yaptığını ifade etti.

İsrail'in Filistin'in "barış fırsatlarını kaçırdığı" iddialarını da yalanlayan  Mahmud Abbas, "Biz her fırsatı ciddiye aldık, çünkü barış halkımızın yararına. Moskova'ya 3 kez gittim ama o (Netanyahu) gelmedi. Bu durumda barışı reddeden kim?" dedi.

BM GÜVENLİK KONSEYİNE "ULUSLARARASI KONFERANS" ÇAĞRISI

Abbas, Filistin'in siyasi çözüm olmadan ekonomik bir çözümü onaylamadıklarını dile getirerek, "Sayın Trump'a ABD'nin teklif ettiği planın barış ve istikrar getirmeyeceğini söylemek istiyorum, çünkü uluslararası meşruluğu ortadan kaldırıyor" dedi.

Abbas, "Bu durumdan kaçınmak için yeni bir umuda ihtiyacımız var ve lütfen bu umudu elimizden almayın. İsrail, uluslararası parametrelere göre barışa ve müzakerelere hazırsa, ben de derhal görüşmelere başlamaya hazırım" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal