Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM 74. Genel Kurulunda: "İsrail'e Teslim Olmayacağız"

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulunda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ve Ürdün Vadisi’nde yer alan bazı bölgeleri ilhak etme söylemlerine ilişkin, “İsrail’e teslim olmayacağız” dedi.

26.09.2019-21:41 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-21:38) Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM 74. Genel Kurulunda: "İsrail'e Teslim Olmayacağız"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen BM 74. Genel Kurulunda konuştu. Filistin devletinin Birleşmiş Milletler'in tam üyesi olmasının hakkı olduğuna dikkat çeken Abbas, İsrail'in Kudüs ve Filistin'e karşı akılamaz bir savaş yürüttüğünü, ABD'nin İsrail'in saldırganlığını desteklediğini, uluslararası ve ahlaki sorumluluklarını reddettiğini söyledi.

KABUL EDİLEMEZ

Washington'un Filistinlilere karşı saldırganlığı ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesini kınayan Abbas, "ABD'nin Filistin çözümü için sunduğu yüzyılın antlaşması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"REDDEDEN TÜM LİDERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM" 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria'da ve Ürdün Vadisi'nde yer alan bazı bölgeleri ilhak etme söylemlerine de şiddetle karşı çıkan Abbas,“Uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuk kararlarının açıkça bir ihlali olan Netanyahu'nun açıklamasını kınayan veya reddeden tüm liderlere, devletlere ve uluslararası örgütlere teşekkür ediyorum" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal