Filistin BAE'nin Yardım Malzemelerini Reddetti

Son dakika haberine göre Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin coronavirüs salgınıyla mücadele için İsrail üzerinden Filistin'e yolladığı yardım malzemelerini kabul etmedi.

21.05.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-16:46) Filistin BAE'nin Yardım Malzemelerini Reddetti

Son dakika haberine göre Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin coronavirüs salgınıyla mücadele için İsrail üzerinden Filistin'e yolladığı yardım malzemelerini kabul etmedi.

Filistin İdaresi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin coronavirüsle mücadele için İsrail üstünden Filistin'e yolladığı yardımı reddetti.

Filistin İdaresi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin coronavirüsle mücadele için İsrail üstünden Filistin'e yolladığı yardımı reddetti.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yapılan etkinlikteki açıklamasında, “BAE’nin tıbbi malzemeleriyle ilgili bizimle herhangi bir koordinasyon yapılmamıştır. Dolayısıyla bizimle koordine edilmeksizin gelen bu yardımları reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

Filistin’in bir devlet olduğunun altını çizen Keyle, “Filistin’e dair her şey bizimle koordine edilerek yapılmalıdır.” dedi.

Diğer taraftan isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak, BAE’nin konun olan tıbbi destek malzemelerinin Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov ile koordineli olarak İsrail’e yollanıldığını belirtti.

Yine aynı kaynak, Abu Dabi'nin Filistin Yönetimi ile herhangi bir koordinasyon oluşturulmadığının altını çizerek, “Bu tıbbi yardım yöntemi Arap dünyasının İsrail ile normalleşme süreci çerçevesinde yapılmıştır, biz de bunu reddediyoruz.” şeklinde konuştu.

BAE’ye ait Etihad Airways salı günü, Filistin'in coronavirüs salgınıyla mücadelesine destek olmak yollanan tıbbi malzemeleri ulaştırmak için Abu Dabi'nin diplomatik ilişkilerinin olmadığı İsrail'e ilk defa sefer gerçekleştirmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde coronavirüsle mücadeleye destek olmak için yollanan tıbbi malzemeleri götüren Etihad Airways'a ait kargo uçağı Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na iniş yapmıştı.

İSRAİL İLE BAE ARASINDAKİ YAKINLAŞMA

Son senelerde aralarında diplomatik ilişki olmayan İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşma gözden kaçmıyor.

BAE yönetimi Uluslararası Judo Federasyonu tarafından Ekim 2018'de Abu Dabi'de gerçekleştirilen Judo Grand Slam Turnuvası'na İsrailli sporcuların kendi bayrakları altında yarışmasına izin vermişti.

İsrail uyruklu bir judocunun final maçını kazanması nedeniyle 28 Ekim 2018'de İsrail ulusal marşı, BAE'nin başkenti Abu Dabi'de ilk defa çalınmıştı.

Turnuvayı izlemek için milli takımla Abu Dabi'ye giden İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, madalya merasiminde ülkesinin ulusal marşının çalınması üzerine duygusal dakikalar yaşayarak, gözyaşılarını tutamamıştı.

Eski İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara ise 30 Ekim 2018'de BAE'nin Dubai şehrinde gerçekleştirilen telekomünikasyon konferansına katılarak, açıklamada bulunmuştu.

Eski İsrail Dışişleri ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz de Temmuz 2019'da Birleşmiş Milletlerin gerçekleştiridği çevre konferansına katılmak için Abu Dabi'ye gitmişti.

BAE idaresi, Expo 2020 Dubai'ye İsrailli firmaları da davet etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal