Filipinler'den Flaş Açıklama : IŞİD'in Önemli Bir Kolunu Çökerttik

Filipinler ordusu, Irak-Şam İslam Devleti (IŞID) ile bağlantılı bir örgütün tamamen etkisiz hale getirilmiş olabileceğini duyurdu.

16.03.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-15:19) Filipinler'den Flaş Açıklama : IŞİD'in Önemli Bir Kolunu Çökerttik

Ordu, geçen haftaki çatışmalarda öldürülen 4 militandan birinin, Devleti İslamiye adlı örgütün ele başı Ebu Dar olup olmadığını araştırıyor. Güvenlik güçlerine göre Ebu Dar'ın öldürülmesi, IŞİD'e biat eden grubun tamamen çökertildiği anlamına gelecek.

 

Perşembe günü Lanao del Sur bölgesinde militanlarla ordu güçleri arasında yaşanan çatışmada 4 asker de yaşamını yitirmişti.

IŞİD'in diğer kolları ile birlikte, Mindanao adasındaki Marawi kentinin güneyini 2017 ele geçiren örgütün bir önceki lideri, hava ve karadan düzenlenen operasyonda öldürülmüş, kent 5 aylık işgalin ardından geri alınmıştı.

Ocak ayında, Müslüman Moro halkına geniş kapsamlı özerklik sağlanmasını öngören yasanın referanduma sunulmasının hemen ardından, bir kiliseye düzenlenen saldırıda en az 22 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı IŞİD örgütü üstlenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal