Filipinler'de Mahkumlar İsyan Çıkardı: 3 Ölü 64 Yaralı

Bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Filipinler'in Muntinlupa şehrindeki cezaevinde tutukluların isyan çıkarması neticesinde 3 kişi yaşamını yitirdi, 64 kişi ise yaralandı.

09.11.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-14:10) Filipinler'de Mahkumlar İsyan Çıkardı: 3 Ölü 64 Yaralı

ASya kıtasında yer alan Filipinler'in Muntinlupa şehrinde cezaevindeki mahkumlar isyan çıkardı. Çıkan isyan sonucunda 64 kişi yaralanırken, 3 kişi ise hayatını kaybetti.

Filipinler’deki Muntinlupa şehrindeki New Bilibid Cezaevinde, yerel saate göre 08.39 civarında mahkumlar isyan başlattı. Ceza İnfaz Kurumu (BuCor) yetkilisi olan Gabriel Chaclag, yüksek güvenliğin olduğu hapishanede çıkan isyanın neticesinde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin de yaralandığı bildirildi. Çıkan isyan ile ilgili ise araştırma başlatıldı.

Bahsi geçen hapishanede geçen ay da isyan çıkmış ve 7 kişi de yaralanırken, 9 mahkum hayatını kaybetmişti.

Adalet Bakanı Menardo Guevarra bugün gerçekleştirdiği açıklamada, Ulusal Soruşturma Bürosunu paralel bir soruşturma yürütmesi için görevlendireceğini ve geçtiğimiz ay gerçekleşen isyan ile beraber soruşturmanın geniş kapsamda gerçekleştirileceği duyuruldu. Ceza evindeki yetkililerin ihmal durumlarının da inceleceğini belirten Bakan Guevarra, cezaevine olayla ilgili detaylı bir rapor sunma emri verdiğini aktardı. 6 bin 435 kapasiteli New Bilibid Cezaevinde şu anda 28 bin 885 tutuklu mevcut.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal