Filipinler Lideri Duterte: Beni Yargılamaya Kalkanı Hapse Tıkarım, O. Çocukları!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, kendisini yargılamak isteyen muhalifleri hapse atmakla tehdit etti: “Hepsini hapse atarım. Hadi sıkıysa yapın. Tamam. O. çocukları. Verin dilekçenizi” diye konuştu.

29.06.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-11:19)

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet de pazartesi günü ‘sesini çıkaran Filipinliler için çok ciddi şiddet riski bulunduğunu’ söylemiş ve tehditlerin devlet yetkilileri tarafından ayan beyan yapıldığını belirtmişti.

Filipinler lideri kendisini yargılamak isteyenlere şu ifadelerle yanıt verdi: “Ben mi? Yargılanacak mıymışım? Hepsini hapse atarım. Yapmaya çalışsınlar ben de bunu yaparım. O. çocuğu. Hadi sıkıysa yapın. Gerçekten beni buna zorlamak mı istiyorsunuz. Tamam, o. çocukları. Evet. Verin dilekçenizi.”

Duterte bugünlerde Filipinler’in başkenti Manila’da Muhasır Ekonomik Bölge içinde 9 Haziran’da Filipinli bir balıkçı teknesinin Çinli bir gemi tarafından batırılmasında Çin’in tarafını tutmakla suçlanıyor.

Bazı uzmanlar Çin’in sunduğu yüksek faizli altyapı kredilerinin ve büyük yatırım vaatlerinin Duterte’nin balık teknesi olayında rıza göstermesinin sebebi olarak gösteriyor.

Duterte’nun cumhurbaşkanlığı sözcüsü Salvador Panelo ise bugün gazetecilerin kendilerine muhaliflere yönelik hapis tehditlerini sorması üzerine ‘Duterte’nin insanların ülkenin çıkarlarını gözettiğini görmemesi nedeniyle üzgün olduğunu’ söyledi ve “İnsanlar neden politikalarına karşı çıkıyor, bunu anlayamıyor” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal