Filipinler Devlet Başkanı Ülkenin İsmini Değiştirmeyi Planladıklarını Açıkladı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yaptığı açıklamada, ülkesinin ismini "Maharlika" olarak değiştirme fikrini değerlendirdiği söyledi.

12.02.2019-19:24 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-19:18) Filipinler Devlet Başkanı Ülkenin İsmini Değiştirmeyi Planladıklarını Açıkladı

Filipinler'de gündem ülkenin isminin değiştirilmesi ya da aynı kalması. 

"MAHARLİKA" ÖNERİSİ

 Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir İspanyol kolonisi iken II. Felipe'nin adının verildiği ülkenin ismini günün birinde "Maharlika" olarak değiştirebileceğini söyledi.

REFERANDUM YAPILABİLİR

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Salvador Panelo, basına yaptığı açıklamada, Rodrigo Duterte'nin, ülkenin isminin değiştirilebileceğine ilişkin "bir fikri ifade ettiğini" dile getirdi. Panelo, "Anayasada, Kongrenin ülkenin adını değiştirebilecek ve daha sonra bunu referandumla halka sunacak bir yasa çıkarabilmesi öngörülüyor." dedi.

MAHARLİKA NE DEMEK?

Malayca bir kelime olan Maharlika'nın, ülkenin Malay kimliğini yansıtmak için seçildiği ifade edildi. Ülkenin isminin "Maharlika" olarak değiştirilmesi fikri, ilk olarak eski Devlet Başkanı Ferdinand Marcos ile gündeme gelmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal