Fidel Castro'nun Yıllar Önceki Konuşması Gündeme Geldi

Dünyada etkisini artıran coronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelerin sağlık sistemi çökme noktasına gelirken, Kübalı doktorlar salgın nedeniyle birçok ülkeye yardıma gitti. Bu durum Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun yıllar önce söylediği sözleri gündeme getirdi.

06.04.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-14:30) Fidel Castro'nun Yıllar Önceki Konuşması Gündeme Geldi

Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından dünyaya yayılan coronavirüs salgını etkisini artırmaya devam ediyor. Birçok ülke salgın nedeniyle zor günler geçirirken, Kübalı doktorlar bu ülkelere giderek salgınla mücadeleye destek oldu. Bu durum ise Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun yıllar önce söylediği sözleri tekrar gündeme getirdi. 

Dünyanın zor zamanlardan geçtiği bu günlerde Castro'nun sözleri sosyal medyada viral oldu ve milyonlarca etkileşim aldı. 

Fidel Castro'nun tekrar gündem olan sözleri şu şekilde:

Biz başka ülke halkına bomba göndermiyoruz. Şehirlerinin bombalamak için yüzlerce uçak da göndermiyoruz. Bizim nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlarımız yok. Bilim insanlarımızı ve doktorlarımızı hayat kurtarsınlar diye yerleştirdik.

Doktorlarımız ve Araştırma merkezleri bizim gururumuz. On binlerce Kübalı doktor dünyanın en uzak ve yaşaması zor bölgelerde uluslararası hizmet verdiler. Biz dünyanın en uzak ve yaşanması zor bölgelerine ne amaçla olursa olsun asla saldırmayacağız.

'Ama biz dünyanın en uzak ve yaşanması zor bölgelerine doktorlar gönderebilir olacağız' demiştim. Doktorlar... Bombalar değil. Doktorlar... Hedefini şaşırmayan akıllı bombalar değil. Çünkü insanları namertçe öldüren bombalar asla akıllı olamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal