FETÖ'nün İadesi İçin ABD'den Türkiye'ye Heyet Geliyor

ABD'den teknik bir ekip Cuma günü FETÖ'nün iadesini konuşmak için Türkiye'ye gelecek. Masada Türkiye'de tutuklu olan ABD'li rahip Brunson konusu da olacak.

11.07.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-15:12) FETÖ'nün İadesi İçin ABD'den Türkiye'ye Heyet Geliyor

ABD'li teknik bir ekip Cuma günü, Gülen ve diğer FETÖ'cülerin iadesini konuşmak için Türkiye'ye gelecek.

RAHİP BRUNSON DAVASI DA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR ARASINDA

ABD'li heyet, Gülen ve diğer FETÖ'cülerin iadesini konuşmak için Türkiye'ye gelecek. Gündemde Rahip Brunson davası da olacak.

"ONLAR FETÖ'NÜN ARKASINDA DURUYOR"

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu kime karşı yapıyoruz? Amerika'nın Adalet Bakanlığına karşı yapıyoruz. Amerika Adalet Bakanlığı ne söylüyor? 'Siz bize 'Brunson'u verin. Ondan sonra bunları görüşelim.' Brunson, Türkiye'de bir suçlu ve şu anda davası devam ediyor. Peki FETÖ suçlu mu? Bize göre suçlu, onlara göre suçlu değil. Tam tersine onlar FETÖ'nün arkasında duruyor." açıklamasını yapmıştı.

"BRUNSON, DİN ADAMI GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA PKK VE FETÖ ADINA SUÇ İŞLEDİ"

Terör örgütleri FETÖ ve PKK için 9 Aralık 2016'da suç işlediği suçlaması ile tutuklanan Brunson hakkındaki iddianamede, Brunson'un din adamı duruşu altında terör örgütleri PKK ve FETÖ için suç işlediği ve bu örgütlerin genel politikaları çerçevesinde eylem beraberliği içinde bulunduğu, bu örgütlerin hedeflerini tanıyarak ve isteyerek iş birliği yaptığı söylenmişti.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK"

Brunson'un FETÖ'nün üst seviye üyeleri ile kod adlarını bilerek konuştuğu, bu çerçevede örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı ve firari Bekir Baz ve onun yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü mensubu olmak" suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler gerçekleştirerek strateji tespit ettiği öne sürülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal