FETÖ'nün ABD'deki Okullarında Cinsel Taciz ve Yolsuzluk

ABD’de 25’i aşkın eyalette en az 140 sözleşmeli okulu olan FETÖ’nün bazı okulları yolsuzluk ve okul personeline yönelik cinsel tacizle suçlanıyor.

14.07.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-14:49) FETÖ'nün ABD'deki Okullarında Cinsel Taciz ve Yolsuzluk

ABD’de, Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasıyla ilişkili okullar, yolsuzluk, usulsüzlük ve cinsel taciz olayları ile anılıyor.

Çeşitli yolsuzluk iddiaları sebebiyle uzun süredir FBI radarına giren örgütün sözleşmeli okulları cinsel taciz iddialarıyla da gündemden düşmüyor.

TACİZ DAVASI İÇİN 450 BİN DOLAR ÖDENDİ

New Jersey Yüksek Mahkemesi belgelerine göre, Paterson kentinde yer alan ‘Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu’nda danışma görevlisi olan J.R. kendisine pek çok kez sözlü ve fiziksel cinsel tacizde bulunduğunu dile getirdiği okul müdürü Danny Necimo'na (Doğan Necimoğlu) 2019’un şubat ayında dava açmıştı.

16 Mayıs’ta görülen duruşmada, okulun davacı kadın personelle 450 bin dolar karşılığında anlaştığı ve bu tutarı okul bütçesinden 3 çek olarak ödediği ifade edildi.

Müdür olduğu okulun çatı kuruluşu iLearn Akademi adındaki eğitim kurumunda 2014 yılından itibaren çeşitli görevler yaptığı bilgisine ulaşılan Necimo hakkında, geçtiğimiz yılın mayıs ayında başka bir cinsel taciz davası açılmıştı.

Necimo ile aynı okulda fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapan B.B'nin, eski okul müdürü hakkında, kendisine pek çok kez cinsel tacizde bulunduğu nedeniyle, 14 Mayıs'ta mahkemeye başvurduğu kamuya açık mahkeme kayıtlarında bulunmuştu.

Kimliğini gizlemek için Doğan Necimoğlu adını kullanmayan Necimo, aynı okulda görev yapan eşi S. Necimoğlu’nun annesi F.D'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yakın bir akrabası, babası M.D'nin ise İzmir'de yer alan Kestane Pazarı semtinde bir dönem yöneticiliğini yaptığı Kur'an kursundan öğrencisi olduğu bilgisi teyit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal